środa, 28 września 2016

W roli głównej...Pieczarkowa























Witam Was ;)
chciałabym podzielić się moim doświadczeniem kulinarnym.
Wszystkie przepisy które będę podawała dotyczą porcji na 4 osoby
a dziś w roli głównej, z racji że zaczyna się senon na grzyby
ZUPA PIECZARKOWA :):):)
przepisem tym podrażniłam kubki smakowe nie jednych moich przyjaciół,
co chwilę dzwonią Elka a jak to a jak tamto ????
Próbujcie i dzielcie się wrażeniami…



Pieczarkowa

Włoszczyzna: 3 szt. marchewki,3 szt. pietruszki, seler, por,
zalewamy w garnku wodą ok 1,5 litra i gotujemy ok 20 min.
W tym czasie 30 dkg pieczarek myjemy i kroimy na plasterki.
Wrzucamy to na patelnie z odrobiną tłuszczu, oraz posiekaną cebulą.
Dusimy to ok 15 min tak żeby odparowała woda z pieczarek.
Ja do pieczarek dodaje słodką paprykę, majeranek, pieprz,oregano.
Z wywaru wyjmujemy warzywa. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pieczarki.
Doprawiamy solą,pieprzem lub kostką rosołową. Gotujemy ok 10 min.
po zagotowaniu zestawiam z ognia i doprawiam śmietaną (ja 18%).

a na koniec zielenina -jeśli lubicie :) SMACZNEGO !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz